Περιοχή

Καλωσορίσατε στην Λευκάδα, το μοναδικό νησί του Ιονίου Πελάγους που συνδέεται οδικώς με την υπόλοιπη Ελλάδα διαμέσου πλωτής γέφυρας συνεχούς ροής και δωρεάν διέλευσης. Ένας δρόμος μέσα  στη θάλασσα 1800 μ. περίπου οδηγεί από την γέφυρα στην πόλη της Λευκάδας.Η πόλη είναι η είσοδος στο νησί. 

Στην προστατευόμενη από τους ανέμους ανατολική ακτή της Λευκάδας τα γραφικά Ακαρνανικά Όρη, η ήρεμη θάλασσα, οι μικρές φιλόξενες παραλίες, τα γραφικά λιμανάκια, και τα Πριγκιπονήσια, συνθέτουν ένα εξαιρετικής ομορφιάς τοπίο.

Το Νυδρί και  ο ομώνυμος  κόλπος του στα ανατολικά είναι από τις πρώτες περιοχές που αναπτύχθηκαν τουριστικά. Από τη παραλία του μαγευτικού, νησοσπαρμένου κόλπου βλέπει ο επισκέπτης τα καταπράσινα νησάκια  τα Πριγκηπόννησα να ξαπλώνονται νωχελικά στα ήσυχα νερά.  Την τουριστική του ανάπτυξη του οφείλει  σημαντικά το Νυδρί σε ένα από αυτά,  τον όμορφο Σκορπιό,  το νησί του Αριστοτέλη Ωνάση.

Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου πρώτη φαίνεται η Μαδουρή, το δασωμένο νησάκι, του Εθνικού μας ποιητή  Αριστοτέλη  Βαλαωρίτη.  Από την ακτή ξεχωρίζει το όμορφο πέτρινο κίτρινο σπίτι  του. 

Ο  επισκέπτης έχει στη διάθεσή του μικρά βενζινόπλοια για μια βόλτα στο κόλπο και επίσκεψη στα νησιά.  Στην ομορφιά του παραδεισένιου τοπίου του κόλπου συντελεί το καταπράσινο Γένι, ή όμορφη αυτή χερσόνησος, που στα ήσυχα νερά της  είναι αγκυροβολημένα ιστιοφόρα απ' όλο  τον κόσμο. 

Η παραλία Δεσίμι βρίσκεται σε έναν όρμο, στην έξω πλευρά της χερσονήσου του Βλυχού. Είναι μικρή, σκιερή και ιδανική για κανό, με το οποίο μπορείτε να εξερευνήσετε τις μικρές αμμουδιές και τις σπηλιές κατά μήκος της ακτής. 

Στρίβοντας αριστερά από το Βλυχό στον όρμο της Ρούδας είναι κτισμένο το γραφικό παραθαλάσσιο χωριό Πόρος. Στο μυχό του ήσυχου κόλπου απλώνεται  η αμμουδιά του Μικρού Γιαλού με τη χρυσή άμμο και τα κρυστάλλινα νερά που λαμπυρίζουν κάτω από τον ήλιο.

Περιστοιχισμένο από κατάφυτους με ελιές λόφους και τη θάλασσα να εισχωρεί ανάμεσα τους θυμίζοντας σκανδιναβικά φιόρδ, το χωριό των Συβότων δικαίως χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα γραφικότερα λιμάνια του Ιονίου.

Η Βασιλική είναι κτισμένη  στα νοτιοδυτικά του νησιού σ' ένα μεγάλο κόλπο, μπροστά από πυκνά καλλιεργημένους κάμπους με βουνά στο βάθος.Το χωριό έχει αναπτυχθεί γύρω από το λιμάνι ενώ η παραλία Πόντι  αποτελεί τον παράδεισο των σέρφερ.Στα ανατολικά  σ' ένα παραμυθένιο κόλπο, απέναντι από την Ιθάκη  είναι η παραλία  Αγιοφύλι. 

Η Λευκάδα έχει θαυμάσιες παραλίες, απαράμιλλης ομορφιάς που είναι δημοφιλείς παγκοσμίως.Δεν είναι τυχαίο ότι το Πόρτο Κατσίκι για τρεις συνεχείς φορές αναδείχθηκε η πιο ωραία και η πιο καθαρή παραλία της Μεσογείου.Η  δυτική πλευρά της Λευκάδας μοιάζει να είναι παραδομένη στην απέραντη καταγάλανη θάλασσα του Ιονίου και στον ανοικτό ορίζοντα.